Blog
Keď si dizajnéri vezmú do parády holý byt v novostavbe

Keď si dizajnéri vezmú do parády holý byt v novostavbe

KUBAarch
KUBAarch 07.08.2019
foto: KUBAarch
Ako zariadiť byt v novostavbe? Nie každý nový majiteľ si dokáže predstaviť interiér v takzvanom ,,holom byte“. S požiadavkou na komplexný návrh interiéru nás oslovila mladá rodinka, ktorá obľubuje jednoduchosť, menej tradičnú farebnosť a prírodné materiály.

Základom celého konceptu bolo vytvoriť jednoduchú dispozíciu s veľkým otvoreným priestorom pre ,,život“ – otvorenú kuchyňu prepojenú s jedálňou a terasou, obývacou izbou. Interiér trojizbového bytu s podlažnou plochou 67,09 m2 je rozdelený na dennú a nočnú zónu. V dominantnej dennej zóne prevláda biela farba v kombinácii s drevom, betónom a zeleňou.

Návrh interiéru pre byt v novostavbe - obývačka s kuchyňou foto: KUBAarch

Svetlú časť tvorí kuchynská linka v tvare L so vstavanými spotrebičmi a farebnými akcentmi v podobe tabuľovej steny, byliniek a dreveného obkladu. Oddychový tmavší kút tvorí naopak výrazná modrá sedačka a dominantná betónová stena. Akcenty na jej ploche tvorí zeleň a drevené prvky knižnice. Priestor je oddelený na mieru vyrobeným jedálenským stolom s oceľovými podnožami.

Návrh interiéru pre byt v novostavbe - predsieň foto: KUBAarch

Spomínané prvky prírodných materiálov, betónu a zelene sú navrhnuté aj v ostatným častiach interiéru. V spojovacej chodbe je navrhnutá betónová stena s úložným priestorom v zádverí. Chodbu dopĺňa zrkadlo, ktoré zväčšuje priestor, rovnako aj vešiaková skriňa, o ktorej majitelia tvrdia, že "...je perfektná, nezaberá veľa miesta, dopĺňa rohový kút, dá sa i posedieť a háčiky sa dajú presúvať či dopĺňať".

Návrh interiéru pre byt v novostavbe - detská izba foto: KUBAarch

Nočnú zónu tvorí detská izba a rodičovská spálňa. I tu prevažuje biela farba a jednotná drevená podlaha. Kvôli vzdušnosti a svetlosti sú biele aj na mieru vyrobené úložné priestory. Prebiehajú po celých stenách bez toho, aby priestory zahltili.

Konceptom detskej izby bolo najmä vyťažiť z malého priestoru čo najviac. Nutnosťou bol pre to nábytok na mieru, s ktorým sa aj malá dievčenská izba zmení na funkčný priestor. Biely nábytok bol doplnený farebnými úchytkami. Police po takmer celej stene poskytnú dostatok úložného priestoru. Hračky a detské knižky sa môžu za pár rokov vymeniť, rovnako navrhnutá. Atmosféra v izbe sa tak zmení, no nábytok môže zostať rovnaký.

Návrh interiéru pre byt v novostavbe - spálňa foto: KUBAarch

Rodičovská spálňa je navrhnutá v kontexte s ostatnými časťami bytu. Biely interiér doplnený prvkami dreva a farebnými akcentmi. Ďalšie vizualizácie a pôdorys bytu nájdete v galérii:

KUBAarch / Ing.arch. Radka Kubaliaková, Ing.Jana Sobotová, Ing. Ján Kubaliak


Zdieľajte článok:

Keď si dizajnéri vezmú do parády holý byt v novostavbe

Na začiatok stránky