Blog
Na čo slúži soľná lampa

Na čo slúži soľná lampa

Lucia
Lucia 12.02.2019
foto: Pixabay / PexL
Soľná lampa pozitívne pôsobí na dýchacie cesty, zlepšuje spánok, imunitu, prospieva nervovej sústave. Ocenia ju najmä ľudia trpiacimi alergiami a respiračnými ochoreniami. Soľná lampa pomôže zlepšiť celkovú kvalitu vzduchu v miestnosti. Ak si ju položíte napríklad na pracovný stôl, pocítite podobný účinok, ako keby ste práve otvorili okno.

Pravé soľné lampy sú kusy soli, ktorá sa ťaží v Himalájach a ďalších horách na území Pakistanu, Nepálu, Indie a Číny. Tieto kusy horniny sa potom opracujú do rôznych tvarov a veľkostí.

A ako soľná lampa funguje? Vzácna ružová soľ sa zahrieva sviečkou alebo žiarovkou. Zahrievaním sa z nej do ovzdušia uvoľňujú negatívne ióny. Tie sa viažu s pozitívnymi iónmi škodlivých látok ako prach, peľ alebo dym.  Popri tom soľná lampa slúži ako dekoratívne svietidlo navodzujúce atmosféru pokoja.

6657

Cena soľnej lampy závisí od jej veľkosti, tvaru a spracovania. Na internete natrafíte na soľné lampy aj za menej ako 5 eur. Ide o malé neopracované lampy s hmotnosťou okolo 1 kg, ktoré položíte na stôl a vložíte do nich kahanec.

Neopracovaná soľná lampa s dreveným podstavcom a žiarovkou stojí už trochu viac, okolo 15 až 20 eur. Krásne brúsené lampy v tvare ihlanu alebo gule vyjdú na približne 30 eur.  Cena veľkej soľnej lampy z pravej himalájskej soli vážiacej od 60 do 100 kg sa pohybuje okolo 100 eur. Keďže má vysokú hmotnosť, je vhodné položiť ju na podlahu.

Na čo slúži soľná lampa - #193 foto: Pixabay / PexL


Zdieľajte článok:

Ceny soľných lámp, účinky soľnej lampy

Na začiatok stránky